zaterdag 24 januari 2015

RECEPT DADEL-WALNOTENKOEK


Spiced date and walnut cake

Het volgende recept komt uit een Engels kookboek: The complete book of desserts van Martha Day. Dit zware boek bevat maar liefst ruim 500 bladzijden recepten. Door de mooie foto’s is het boek een lust voor het oog. Het water loopt je in de mond bij het bekijken van de toetjes, cakes en taarten. Er staan ook veel lekkernijen in met een laag vetgehalte of zonder vet. Ik heb het boek op de kop getikt voor slechts 2 euro bij De Slegte in Leeuwarden tijdens de opheffingsuitverkoop. Hieronder volgt het gemakkelijke recept voor een niet al te ongezonde dadel-walnotenkoek.

 

300 gram zelfrijzend bakmeel

10 ml. ( 2tsp ) koekkruiden

150 gr. ( 1 kopje ) dadels in stukje gesneden

50 gr.( half kopje ) walnoten   in stukjes

60 ml. (4 tbsp ) zonnebloemolie

115 gram ( half kopje ) donkerbruine suiker

300 ml. magere of halfvolle melk

Walnoten om te decoreren

 

1.Verhit de oven voor op 180 graden. Bedek de bakvorm met bakpapier.

2.Roer de koekkruiden, dadels en walnoten door het meel

3.Roer de olie en suiker door de melk en mix dit door het meel

4.Doe het deeg in de cakevorm en garneer met de walnoten

5.Bak de koek in 45-50 minuten op 180 graden.

6.Haal de koek uit de vorm, verwijder het bakpapier en laat afkoelen op een rooster

In plaats van walnoten kunnen ook pecannoten gebruikt worden.

Ook heel handig: een set maatlepels met zowel de Nederlandse als Engelse maten erop vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten