vrijdag 10 mei 2013




Hoogtepunten

Ik had nooit zin om in de lange rij aan te sluiten voor het gebouw van de Reichstag om de koepel te kunnen bekijken. Nu moet je van te voren inschrijven op internet. Wat een verbetering. Ik ben nu in de koepel en op het dakterras geweest.

Ook heb ik nu in de Bernauer Strasse gekeken. Een must als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de muur. Op dit moment lees ik het boek: ”Tunnel naar de vrijheid”, het waargebeurde verhaal over de ontsnapping van 29 mensen van Oost- naar West-Berlijn.

In de Zimmerstrasse kun je gratis de tentoonstelling bekijken over de Stasi. Heel interessant.

Ook gratis toegankelijk is het nieuwe tentoonstellingsgebouw bij de Topographie des Terrors. De historie van het nationaal socialisme verteld d.m.v. grote foto’s. Indrukwekkend.

Niet gratis maar niet duur. Het Deutsche Technikmuseum. Voor 6 euro kun je de hele dag je vermaken.  Wat is hier veel te zien!  Oude vliegtuigen, schepen, locomotieven, oldtimers, fotografie, film, drukkunst, textiel, pharmacie, een brouwerij, 2 molens. Begin augustus weer open: het vernieuwde Spectrum waar je allerlei proeven kunt doen. Te veel voor een dag, je moet een bewuste keus maken.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten